Pelancaran Tugeda Ideal-BATBOY

ANDA ADA MASALAH BEGINI?

 • Selalu rasa tak cukup masa nak settle macam macam benda sejak ada baby. Anak jenis tak boleh nak berenggang lansung. Nak perhatian, nak mengempeng jer. Letak je dia, mulalah meraung, menangis macam kena dera.

 • Stress dan kepenatan. Dah habis adjust dah jadual harian, tapi tetap tak terurus. Kena pulak anak asyik menangis je. Semua serba tak kena.

 • Kurang berkomunikasi dan kurang kemesraan dengan pasangan/ahli keluarga lain. Mana nak ada masa, kalau dah asyik terkejar kejar nak settle macam macam hal dengan mengadap baby jer. dari pagi sampai ke malam.

 • Kurang bertenaga dan kurang bersemangat akibat terlalu sibuk menguruskan anak dan rumahtangga sampai tak ada masa nak berehat.

 • Konflik rumahtangga/dengan pasangan. Bila dah kurang komunikasi dek kesibukkan tugasan harian masing masing, jarang dapat nak suarakan apa apa dengan pasangan. Selalu harap pasangan paham sendiri, apa yang kita rasa. Tapi bila di tak memahami, itu yang boleh jadi pergaduhan. Perkara kecil pun boleh jadi besar. Badan dan otak penat kan.

 • Tak ada masa untuk diri sendiri dan nak buat apa yang disukai / hobi. Rasa sejak ada baby, tersekat nak buat macam macam benda yang disuka. Tak bebas bergerak kalau bawa baby bersama.

 • Mengabaikan diri sendiri. Dah asyik beri perhatian pada baby dan kerja harian je, mana nak “Me Time”. Kadang makan nasi, nak mandi pun tak sempat. Tidur malam pun mana nak lena, baby kalau dah terjaga menyusu, susah nak tidurkan semula.

 • Mudah nak marah, dah tak tenang, jadi tak tentu arah, kelam kabu, rasa macam dah nak kemurungan. Sejak ada baby, badan dan otak keletihan, tak cukup rehat. Banyak benda tergendala nak buat. 

 • Tak berani nak keluar kemana mana dengan baby dan anak anak lain, tanpa suami. Risau tak cukup tangan nak handle anak anak yang melasak. Takut anak hilang ke, nak lintas jalan ke. Risau keselamatan mereka.

 • Susah nak travel atau nak berjalan keluar rumah/ Mall nak bawa baby. Nak bawa stroller makan space banyak. Kena tunggu lift pun lambat dan selalu penuh. Leceh.

ANDA NAK BEGINI

 • Mudah untuk kemana-mana atau lakukan sebarang kerja walaupun mempunyai anak kecil atau mudahkan mengurus anak yang ramai.

 • Dapat membantu anda menguruskan bayi kecil yang sentiasa mahu di dakap/ di dukung, selain dapat membantu anda menguruskan urusan rumahtangga dan keluarga dengan lebih mudah.
 • Mempunyai lebih masa serta kehidupan dan diri yang lebih terurus.

 • Kebebasan bergerak serta dapat lakukan pelbagai kerja dalam suatu masa walaupun bayi sentiasa berada dekat dengan anda.

 • Memastikan bayi anda selamat dan sentiasa dalam perhatian anda sepanjang masa.

 • Anda dapat lakukan aktiviti/ hobi yang anda sukai/ gemari walaupun anda mempunyai bayi kecil.

 • Sesuatu yang dapat membantu memudahkan anda untuk menyusukan bayi di mana-mana atau khalayak / Nursing in public tanpa orang sedari anda sedang menyusukan bayi.

 • Mudahkan kehendak & tuntutan perhatian yang di minta oleh bayi ditunaikan serta lebih mudah di kesan dan segera dipenuhi yang mana perkara ini dapat mengembirakan bayi anda serta perkembangan emosinya menjadi lebih baik.

 • Menjimatkan wang  kerana ianya boleh digunakan dalam tempoh masa yang lama sejak dari bayi anda di lahirkan hingga 2 tahun.

 • Wujudkan masa bersama bayi dan keluarga dengan lebih berkualiti dan effisyen tanpa mengganggu rutin harian anda.

 • Bebas menggunakan kedua-dua belah tangan anda untuk lakukan kerja lain dalam masa yang sama bayi anda berada dalam dakapan anda.

 • Selamat digunakan untuk anda dan bayi samada dari segi produknya atau kepada tubuh anda dan bayi.

 • Menyelesaikan masalah bayi anda yang tidak suka menaiki stroller/ kereta sorong bayi.

 • Membuatkan anda Lebih Bahagia dan tenang kerana segalanya yang harus anda lakukan dapat di permudahkan dan di lakukan dengan baik dan cekap.

EXTRAVAGANZA BONUS SEMPENA PELANCARAN

DESIGN TERBARU TUGEDA IDEAL

BATBOY

Memperkenalkan baby carrier design terbaru Tugeda ideal, Iaitu BATBOY.

BATBOY bukan budak nakal yer, tapi sepasang tangan magik yang membuatkan baby mudah tenang, ibu dan bapa hati bertambah senang.

Dengannya, ibubapa bagai dapat sepasang tangan extra untuk mudah uruskan pelbagai urusan atau kerja, sambil menguruskan baby juga. Ibubapa dapat super power mejadi SUPERMAK dan SUPERDAD.

Baby carrier, soft structured carrier, batman baby carrier

APA YANG MENARIK TENTANG TUGEDA IDEAL - BATBOY?

Tugeda Ideal BATBOY ni adalah sejenis Baby Carrier / Pengendong Bayi Ergonomik yang mesra tubuh jenis soft structured carrier keluaran Tugeda Carrier.

 Ia membantu Ibu bapa atau penjaga untuk mendakap bayi tanpa perlu menggunakan kedua-dua belah tangan. Ini memudahkan anda untuk menjalani kehidupan seharian dan melakukan aktiviti kegemaran walaupun bayi sentiasa berada di sisi. 

Tugeda iDEAL Batboy ini direka menepati kriteria yang di saranan oleh pakar agar ianya dapat mengendong bayi dengan cara dan posisi yang Selamat dan selesa. Baby carrier yang menyokong kedudukan Ergonomik seperti Tugeda Ideal ini penting untuk mengelakkan kecederaan kepada tulang & tubuh bayi.

Tidak seperti pengendong bayi yang lain, Tugeda Ideal mempunyai keunikkan, keistimewaan dan kelebihannya yang tersendiri yang mana ianya mempunyai Sistem Pelarasan Sempurna (SPS) yang paling optimum agar mudah di laraskan agar mengikut bentuk tubuh bayi yang pelbagai  tanpa perlu menggunakan aksessori tambahan lain. 

Apa sahaja saiz dapat dikendong dengan selesa dan selamat menggunakannya.

Material dan bahan-bahan berkualiti tinggi agar bersesuaian dengan tubuh bayi yang lebih muda agar pemakaian lebih selesa, mesra kulit bayi, tidak menyebabkan kepanasan, dapat menyokong dengan lebih baik keadaan tulang belakang bayi yang lebih muda, kukuh, selamat dan tahan lebih lama. Memberi lebih nilai kepada wang anda.

Paling penting, Design Batboy ini amat menarik dan stylo. Ia buat anda nampak lebih bergaya, walaupun mengendong bayi. Tak kelip mata orang yang memandang anda.

CIRI-CIRI DAN KELEBIHAN TUGEDA IDEAL-BATBOY

Baby Carrier, Soft Structured Carrier Malaysia,Tugeda Ideal Features
Gambar Contoh Diambil Dari Model Tugeda Ideal Basic.
 • Ia senang boleh di laraskan agar mengikut tubuh bayi sebaik mungkin berbanding seperti kebanyak ssc lain yang mana bayi yang perlu menyesuaikan diri mengikut struktur ssc.

 • Boleh mula digunakan dari bayi baru lahir sehingga 24 bulan. (dari berat 3.5kg hingga 18kg)

 • Material lebih lembut dan tidak panas, sesuai untuk kulit bayi.

 • Ketinggian dan kelebaran bahagian body panel boleh dilaraskan (Rujuk Gambar No. 1, No. 2 & 3 Di atas) dengan 2 cara samada hanya menggunakan pelaras terbina pada ssc ini agar mengikut ketinggian dan kelebaran tubuh bayi sebaiknya tanpa memerlukan aksessori tambahan lain untuk lebih Selesa.
 • Keluasan ruangan bahu/tekuk bayi berada boleh di laraskan (Rujuk Gambar No.4) mengikut saiz bahu bayi, memegang tengkuk yang masih lembut dengan hanya menggunakan pelarasan siap terbina agar ianya dapat mendakap bayi dengan lebih baik, lebih erat dan selamat. Ciri ini juga yang pertama di reka khas yang mana tidak terdapat pada SSC lain.

 • Mempunyai sistem Pelaras Sempurna atau lebih di kenali sebagai ‘Perfect Fit Adjuster’(PFA) di bahagian strap bahu juga agar ianya sesuai dipakai oleh mereka yang bersaiz kecil hingga yang bersaiz besar dengan lebih selesa.

 • Strap bahu berlekuk agar lebih pemakaian lebih ergonomik untuk keselesaan maksimum di bahu pemakai.

 • *Warranti sepanjang hayat untuk kecacatan/kerosakan pengeluaran. Walaubagaimanapun sekiranya kerosakan akibat kecuaian pengguna sendiri, kami tetap menyediakan kemudahan baik pulih pada kos minima.

 • Corak yang Unik dan menarik agar pemakaian lebih bergaya dan stylo.

 • Ringan untuk dibawa, beratnya hanya 700gram sahaja.

 • Mudah untuk di simpan jika tidak digunakan

CARA MENGGUNAKAN TUGEDA IDEAL SENANG SANGAT

APA KATA PENGGUNA TUGEDA

TAWARAN EXTRAVAGANZA

BATBOY

Sempena Perasmian Design Terbaru, Batboy ini, kami nak bagi anda pelbagai HADIAH PREMIUM yang menarik.

Anda yang dapatkan design BATBOY berharga RM360 ini pada 10.November 2020 sehingga 12.November.2020, Anda akan menerima 3 HADIAH EKSKLUSIF + 1 HADIAH BONUS* yang kesemuanya bernilai RM160 berikut secara PERCUMA:-

HADIAH EKSKLUSIF 1 : Owl calm/sleep helper machine

Mesin pemain muzik yang sangat comel berbentuk owl ini, mengandungi 12 muzik dan bunyian alam semula jadi yang membawa gelombang mendamaikan.

Gelombang mendamaikan yang terdapat dalam muzik dan bunian di dalamnya, dapat membantu menenangkan anda dan bayi untuk lebih relax dan mudah tidur.

Produk penenang ini bernilai RM69.00 anda dapat secara PERCUMA.

HADIAH EKSKLUSIF 2 - Drool/Teething pad bercorak menarik.

Ia dapat melindungi baby carrier anda dari kotoran kesan dari hisapan, kotoran dan air liur bayi.

Memudahkan, menjimatkan masa dan tenaga anda dari perlu mencuci carrier, dengan kerap. Buat carrier anda lebih tahan lama.

Produk pelindung shoulder strap bernilai RM38.00 diberikan kepada anda secara PERCUMA

HADIAH EKSKLUSIF 3 - Washable Facemask dengan poket filter 

Di musim wabak yang memerlukan anda memakai facemask ini dengan lebih bergaya, selesa dan selamat. Anda boleh masukkan lining tambahan kedalaman poket yang disediakan untuk jadikan ia facemask 3, 4 atau 5 lapisan. Ianya boleh di basuh.

Washable facemask bernilai RM15.00 ini juga, anda akan dapat Percuma

Hadiah Bonus

HANYA UNTUK 7 ORANG TERAWAL SAHAJA

Set Penjagaan bayi jenama Bare Nuhcessities bernilai RM38

Produk penjagaan kulit bayi yang hanya menggunakan bahan natural ini mendapat pengikhtirafan produk ‘hijau’ iaitu taraf produk selamat. Ia membantu menyuburkan kulit bayi agar sihat dan dapat membantu menyelesaikan masalah kulit bayi.

Apa Lagi Yang Akan Anda Dapat

PERCUMA BEG SERBAGUNA BERNILAI RM28
KONSULTANSI PERCUMA UNTUK SEBARANG PERTANYAAN DAN SERVIS SELEPAS JUALAN
JAMINAN WARRANTI SEPANJANG HAYAT (TERTAKLUK KEPADA TERMA DAN SYARAT)