Memperkenalkan Tugeda iDEAL

Apa Yang Menarik Tentang Tugeda iDEAL

Tugeda Ideal adalah sejenis Baby Carrier / Pengendong Bayi Ergonomik yang mesra tubuh jenis soft structured carrier keluaran Tugeda Carrier yang dihasilkan Kuala Lumpur Malaysia. Di Malaysia. Ia dapat membantu Ibu bapa atau penjaga untuk mendakap bayi dengan lebih baik tanpa perlu menggunakan kedua-dua belah tangan untuk memegang bayi agar anda dapat menjalani kehidupan seharian dan melakukan aktiviti kegemaran walaupun bayi sentiasa berada di sisi. Selain itu,Pengendong bayi Tugeda iDEAL menepati kriteria yang di saranan oleh pakar dan telah di perakui oleh Pengajar Gendongan Bayi Bertauliah agar ianya dapat mengendong bayi dengan cara yang dapat mengelakkan kecederaan kepada tulang & tubuh bayi .

Tidak seperti pengendong bayi yang lain, Tugeda Ideal mempunyai keunikkan, keistimewaan dan kelebihannya yang tersendiri yang mana ianya satu-satunya pengendong bayi soft structured Carrier di Malaysia yang boleh di laraskan agar mengikut bentuk tubuh bayi secara optimum tanpa perlu aksessori tambahan lain berbanding seperti kebanyak pengendong bayi soft structured carrier yang lain yang mana bayi yang perlu menyesuaikan diri mengikut struktur pengendong bayi tersebutMaterial2 dan bahan-bahan berkualiti tinggi agar bersesuaian dengan tubuh bayi yang lebih muda agar pemakaian lebih selesa, mesra kulit bayi, tidak menyebabkan kepanasan, dapat menyokong dengan lebih baik keadaan tulang belakang bayi yang lebih muda, kukuh dan selamat. Selain itu, Pengendong bayi Tugeda iDEAL juga praktikal dengan rekaan yang berinovasi tinggi, menjimatkan dan boleh di pakai lebih lama kerana boleh digunakan sejak bayi baru dilahirkan hingga mencapai usian 2 Tahun.

Ketahui Lebih Lanjut Tentang Keistimewaan Serta Ciri-Ciri Tugeda iDEAL

ideal-features

  • Ianya mempunyai ciri unik yang boleh di laraskan agar mengikut tubuh bayi sebaik mungkin berbanding seperti kebanyak ssc lain yang mana bayi yang perlu menyesuaikan diri mengikut struktur ssc.
  • Boleh mula digunakan dari *lahir sehingga 24 bulan. (dari berat 3.5kg hingga 18kg)
  • Material lebih lembut dan tidak panas, sesuai untuk kulit bayi.
  • Paras ketinggian bahagian body panel boleh dilaraskan (Rujuk Gambar No. 2 & 3 Di atas) dengan 2 cara samada hanya menggunakan tali yang siap terbina pada ssc ini atau melipat di bahagian atas body panel agar dapat mengikut ketinggian/panjang tubuh bayi sebaiknya tanpa memerlukan aksessori tambahan lain seperti “infant insert,bantal kecil atau gulungan tuala agar bayi tidak tenggelam semasa berada di dalam ssc ini.
  • Kelebaran body panel boleh dilaraskan (Rujuk Gambar No.1 Di atas) dengan dengan hanya menggunakan tali yang siap terbina untuk memastikan kedudukan yang paling selesa dan ideal bagi bayi terutamanya bayi baru lahir tanpa perlu menggunakan aksessori tambahan lain seperti ‘Cincher Band’, getah, riben dan lain-lain
  • Keluasan ruangan bahu/tekuk bayi berada boleh di laraskan (Rujuk Gambar No.4) mengikut saiz bahu bayi dengan hanya menggunakan tali yang siap terbina agar ianya dapat mendakap bayi dengan lebih baik dan lebih erat.Bahagian ini penting untuk tidak di pakai terlalu longgar dan luas terutamanya ketika mengendong bayi baru lahir kerana mereka belum mempunyai keupayaan sendiri mengawal kepalanya.Ciri ini di reka khas agar dapat memegang erat bayi bagi mengelakkan dagu bayi bertemu ke dadanya yang mana keadaan yang boleh mendatangkan bahaya.Ciri ini juga yang pertama di reka khas yang mana tidak terdapat pada SSC lain
  • Mempunyai sistem Pelaras Sempurna atau lebih di kenali sebagai ‘Perfect Fit Adjuster’(PFA) di bahagian strap bahu agar ianya sesuai dipakai oleh mereka yang bersaiz kecil hingga yang bersaiz besar dengan lebih selesa.
  • Strap bahu berlekuk agar lebih pemakaian lebih ergonomik untuk keselesaan maksimum di bahu pemakai.
  • *Warranti sepanjang hayat untuk kecacatan/kerosakan pengeluaran.Walaubagaimanapun sekiranya kerosakan akibat kecuaian pengguna sendiri, kami tetap menyediakan kemudahan baik pulih pada kos minima.
  • Pilihan warna dan corak yang menarik agar pemakaian lebih bergaya dan stylo.
  • Ringan untuk dibawa, beratnya hanya 600gram
  • Mudah untuk di simpan jika tidak digunakan.

Tonton video yang menunjukan ciri-ciri istimewa Tugeda Ideal di bawah

Spesifikasi Tugeda iDEAL

  • Usia Saranan Pemakaian: Lahir – 24 Bulan
  • Berat Saranan Pemakaian : Dari 3.5kg – 18kg
  • Kelebaran Bahagian Bahu/Tengkuk (Boleh Laras) : 5.5 inci – 9 Inci
  • Ketinggian/Panjang Body Panel (Boleh laras dwi cara: cerut atau lipat) : 10 inci – 15 Inci
  • Kelebaran Body Panel (Boleh Laras) : 9 inci – 16 inci

tugeda-ideal-features-4-page-001

Bagaimana Tugeda iDEAL ini dapat membantu anda dan bayi :

Mudahkan anda untuk kemana-mana atau lakukan apa kerja walaupun mempunyai anak kecil atau mudahkan mengurus anak yang ramai.
Dapat membantu anda menguruskan bayi kecil yang sentiasa mahu di dakap/ di dukung, selain dapat membantu anda menguruskan urusan rumahtangga dan keluarga dengan lebih mudah
Mempunyai lebih masa serta kehidupan dan diri yang lebih terurus
Kebebasan bergerak serta dapat lakukan pelbagai kerja dalam suatu masa walaupun bayi sentiasa berada dekat dengan anda
Memastikan bayi anda selamat dan sentiasa dalam perhatian anda sepanjang masa.
 Anda dapat lakukan aktiviti/ hobi yang anda sukai/ gemari walaupun anda mempunyai bayi kecil.
Sesuatu yang dapat membantu memudahkan anda untuk menyusukan bayi di mana-mana atau khalayak / Nursing in public tanpa orang sedari anda sedang menyusukan bayi.
Mudahkan kehendak & tuntutan perhatian yang di minta oleh bayi ditunaikan serta lebih mudah di kesan dan segera dipenuhi yang mana perkara ini dapat mengembirakan bayi anda serta perkembangan emosinya menjadi lebih baik.
Menjimatkan wang  kerana ianya boleh digunakan dalam tempoh masa yang lama sejak dari bayi anda di lahirkan hingga 2 tahun.
Wujudkan masa bersama bayi dan keluarga dengan lebih berkualiti dan effisyen tanpa mengganggu rutin harian anda.
Bebas menggunakan kedua-dua belah tangan anda untuk lakukan kerja lain dalam masa yang sama bayi anda berada dalam dakapan anda
Selamat digunakan untuk anda dan bayi samada dari segi produknya atau kepada tubuh anda dan bayi.
Menyelesaikan masalah bayi anda yang tidak suka menaiki stroller/ kereta sorong bayi.
Membuatkan anda Lebih Bahagia dan tenang kerana segalanya yang harus anda lakukan dapat di permudahkan dan di lakukan dengan baik dan cekap.

 

Bagaimana Cara Menggunakan Tugeda iDEAL

Video cara Melaras Struktur Tugeda iDEAL

Video Cara Pemakaian Posisi Kendongan Depan

collection collection-flip

beli-sekarang-button

 

Apa Kata Mereka Tentang Tugeda iDEAL

Tugeda Review 1: Puan Pommy Rosa
(Certified Babywearing Educator)

Material breathable and suitable for newborn. Tak panas, tak keras.Waist band – ok tak keras. Comfy with me yg baru bersalin secara czer. Beban anak tidak terasa.base body panel – Button senang utk adjust bukaan body panel. Saya suka sebab senang nak adjust ikut keselesaan anak & M shape in proper shape. cinchable- good one.

Overall body panel really friendly with baby. Baby can C curve easily like wrap style.

Tugeda Review 2 : Puan Norashida Abdul Rahman
(Parenting & Wellness Consultant)

Waist pad dan shoulder pad sgt selesa. Tak terasa lenguh dukung baby 10kg.Tidak terlalu keras tidak terlalu lembut. Just nice.

Tugeda Review 3 : Puan Faliyana
(Certified Babywearing Educator)

Dari segi material ok. Baby pun nampak selesa je tak ada isu panas.Design pun menarik,masih nampak bergaya,si ayah pun tak rasa ralat nak pakai. Kalau macam saya prefer yang plain je macam yang saya test ni.bayi boleh tidur lama dalam carrier, secara jujurnya ramai yang pandang dan tegur dan tanya nak dapat kat mana. Baby nampak selesa

faliayana

Tugeda Review 4 : Dr Izam Suziani
(Certified Babywearing Educator)

Cotton- comfortable. Not too warm

dr-izam-suziani

Tugeda Review 5 : En Zamani
(Bekerja Sendiri)

Good Features: Material used is comfortable and lightweight. Overall weight is lighter than other Tugeda products.Construction / Design wise, it is more suitable for infant and smaller-built person (wearer) as compared to other Tugeda products. The carrier size/length can be adjusted to suit most babies thus making it more comfortable for babies. The extra buckles design used for the shoulder straps allow for multiple carrying position (e.g. normal or ‘X-strap’) which allows user to choose which carrying position suits them the most.

zamani

Tugeda Review 6 : Puan Norshahida
(Guru)

Material dr cotton yang tidak terlalu nipis atau tebal. Sangat seeuai dengan cuaca di Malaysia. Bayi tidak akan terlalu panas jika menggunakannya untuk tempoh masa yang lama.Design yang sangat simple dan mudah untuk di adjust mengikut size badan bayi. Bahagian waist pad yang tidak terlalu lebar dan keras sangat selesa di pakai (duduk pn selesa). Shoulder pad tidak terlalu tebal just nice dan sangat supportive.Sangat selesa dan mudah di pakai terutama dengan bayi newborn. Body panel boleh di laraskan ikut size bayi. Sangat selesa.

shida-asadel

Tugeda Review 7: Puan Shahida Radze
(Certified Babywearing Educator)

Good Material. Original Idea Design

Tugeda Review 8 : Puan Teh Darina
(Pegawai Admin)

Material sangat baik.Comfortable yet simple look.Carrying 6 kilos baby with No backpain.

darina-sakeri

Tugeda Review 9 : Puan Mastura
(Penjawat Awam)

Material sangat berkualiti.Sesuai untuk kulit newborn.Rekaan yg simple tapi nampak elegen dengan pilihan warna warna yg menarik.

mastura

Tugeda Review 10 : Puan Salinah Ithnin
(Surirumah)

Material ringan. Tidak panas .Tidak menyebabkan perpeluhan. Design simple and nice. Senang diaplikasikan. Tidak menyebabkan sakit belakang.

salinah-ithnin

Tugeda Review 11 : Dr. Nor fadzlyana
(Certified Babywearing Educator)

Soft cotton canvas ,Moldable ,Not too thick, Airy.The shoulder pad is soft. Waist pad is thin but not easily bend.

The smallest cinchable is 7inches.The height is 11inches,No seat dart .Has padding at the leg rest area.

Shoulder strap is curved and has pfa. The head rest is cinchable with attached hood. Plain design. It can be use from newborn till baby 1@2years. Depends on the baby’s height. Overall its a good carrier, and it will be best, if it can be convert using wrap

dr-fadzlyana

Apa Lagi Yang Akan Anda Dapat

Pembelian sekarang produk ini, Anda akan menerima :-

♥ Beg Penyimpanan Esklusif bernilai RM40 secara PERCUMA

♥ Pad pelindung Strap Bahu Bernilai RM38 secara PERCUMA

Jaminan waranti sepanjang hayat (*tertakluk pada terma dan syarat)

(Tawaran Ini Sah Sehingga Dalam Tempoh Sehingga 28hb September 2016 Sahaja)

customerguarantee lifetime_warranty

Beli Sekarang. Jangan Terlepas Peluang Keemasan Ini.Klik Butang Di Bawah

beli-sekarang-button